Hakkımda

Nedense hakkımda yanlış(kötü anlamında söylemiyorum) intiba edinmiş kişiler farkettim, bu nedenle kendimi biraz tanıtmak istiyorum.

İstanbul Bakırköy’de doğdum. Ailem ile geçirdiğim yıllar boyunca hep kiralık evlerde oturduk. Babam iktisat fakültesi mezunu olup ticaretle uğraşırdı, babam bu uğraşları sırasında 2 kez iflas etmiş, ancak yılmamış azimle çalışmaya ve üretmeye devam etmiştir. Annem ise ailesi okumasına izin vermediği için ortaokul 2. sınıfa kadar okumuş sonrasında hariçten lise bitirmişti. Evlendiği yıl olan 1980’de maliyede çalışırken evlilikten dolayı İstanbul’a tayin olacağı dönemde darbe olması sebebiyle tayinler durduğu için istifa edip ev kadını olmuştu. Kısaca darbenin varlığı annemi ev kadını olmaya mahkum etmişti.

İlkokulu da, ortaokulu da liseyi(Anadolu Lisesi) de devlet okullarında okudum, hiç bir zaman bir ayrıcalık yaşamadım. Ortaokul ve lise döneminde çok başarılı bir öğrenci olarak da nitelendirilmezken birden hayatım bir Fizik öğretmeni sayesinde değişti. Lisede haylazlık yapan, derslere çalışmadığı halde tek başarılı dersi Matematik olan ben, Fizik hocamın bir gün beni yanına çağırarak kendi fizik sınavı kağıdımı beraber okumamızla hayatım değişti. Fizik hocam kağıdımı açtı ve bana 80 notunu verdi, hatta 5 puan daha vereyim 85 olsun 5 olsun dedi, üstüne bir de o sınavda benden kopya çeken bir arkadaşın sınav kağıdını çıkardı, onun da kağını okudu ve bana o kağıttaki kopyayı nasıl anladığını gösterdi(Kopya çeken arkadaş benden tüm işlemleri almadığı için arada bir işlem atlayarak doğru sonucu buluyordu), bana başka hiç bir şey demedi ne suçladı ne de tersledi hatta dediğim gibi üstüne 5 puan fazladan verdi… Neden mi hayatım değişti? Çünkü o gün eğer çalışırsam karşılığını alacağımı hissettim, hatta yetersiz kalsam da(5 puan kadar eksiğim vardı!) insanların bana destek vereceğini gördüm ve uzun zamandır ilk defa ders çalışmaya başladım… Bu beni tembelliğe değil tam tersi çlışmaya daha çok kamçılamıştı. Her zaman saygıyla andığım öğretmenin hakkını umarım hayatımda yaptıklarım ve yapacaklarımla ödeyebilirim.

Ortaokul son sınıftan lise sonuna kadar bazıları için servet gerektiren dershanelerde başarı bursu ile okudum(Yıldız Dershanesi), hatta üstüne para aldım. Üniversite sınavında ise Türkiye çapında ilk 1000’e girerek(911. oldum) İTÜ Bilgisayar Mühendisliğini kazandım. Hayatımda gördüğüm en zeki insanlarla burada tanışma fırsatım oldu. Zekaya çok önem veriyordum ancak iş hayatında zekanın varlığı değil doğru bir şekilde kullanılabilmesinin bir değer olduğunu anladım.

Üniversiteyi bitirip profesyonel iş hayatına başladığım sene henüz 48 yaşında olan annemin çağımızın hastalığına yakalandığını öğrendik ailece ve 6 hafta içerisinde annemi kaybettim.

5 sene İTÜ Bidb’de çalıştm, buradan ayrıldığımda yazılım ekibi liderliği yapıyordum. 4 sene Artı Teknoloji(Tikle)’de yazılım ekibi lideri olarak çalıştım. 1,5 sene AirTies’da R&D takım lideri olarak çalıştım. 2012 yılında itibaren kendi girişimlerimle değer yaratmaya çalıştım. Bu girişimlerden Abidos ile 2012 yılından beri ilgilenmekteyim. 2015 yılından beri ise hayat denen uzun yolda tanıştığım değerli bir arkadaşımın kurucusu olduğu Bunsar’da yönetim kurulu üyeliği yapıyorum. 2017’de Bitexen firmasını üniversiteden tanıdığım 4 arkadaşımla kurdum, 2020’de çoğunluk hissesini devrettik çalışmaya devam ediyoruz. 2020 yılında ise şu an için adını açıklamadığım başka bir Avrupa girişimine “Technical Co-Founder” ve “CTO” rolleri ile başladım. Her zaman kendi bileğimin hakkı ile bu noktalara geldim arkamda akrabalarım ya da tanıdıklarım değil, yaptığım işler referans olarak yer aldı.

Evliyim ve bir kızım, iki de oğlum var. Hayatım boyunca hep dürüst oldum, etik olmaya çalıştım, her zaman topluma faydalı olmayı amaçladım. Zira eğer topluma bir faydanız yok ise aldığımız nefesin karşılığını vermediğimizi düşünüyorum.

M. Fatih Bilgin

Paylaşın:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • Technorati
  • Add to favorites
  • email
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • RSS