Tavsiye Edeceğim IPhone Uygulamaları

İlk defa iPhone kullanıyorsanız ya da uzun zamandır kullansanız da hiç uygulama yüklememişseniz, henüz telefonunuzun hakkını vermiyorsunuz demektir. Kullandığım bir kaç uygulamayı başlangıç noktasında yardımcı olması açısından tavsiye edeceğim.

Turkcell Uygulamaları
Bu uygulamaların hepsi Turkcell aboneliği istemiyor.

Turkcell Online İşlem
Süper şifreniz sayesinde online olarak tarife/hat bilgilerinizi görüp değiştirebilmenizi sağlar, eğer Turkcell kullanıyorsanız kesinlikle yükleyin.

Turkcell Pusula
Bu uygulamayı Turkcell abonesi iseniz her ortamda, değilseniz sadece kablosuz erişim  yaptğınızda kullanabiliyorsunuz. Civarınızdaki restoran, banka, atm,  eczane, hastane, sinema salonu vb. bilgileri edinmenizi sağlar.

Turkcell Goller Cepte
Bu uygulamayı Turkcell abonesi iseniz kullanabiliyorsunuz. Türkiye Süper Lig’indeki maçları, fikstür bilgilerini, gol bilgilerini ve bazı maçların canlı anlatımlarını bu uygulama ile ücretsiz izleyebilirsiniz. Eğer gollerin videolarını da izlemek isterseniz abonelik isteniyor, ama diğer hizmetler ücretsiz.

Turkcell Seyahat
Bu uygulamayı da Turkcell abonesi iseniz her ortamda değilseniz kablosuz erişim yaptığınızda kullanabiliyorsunuz. Eğer çok sık uçak yolculuğu yapıyorsanız, bu uygulama ile hava alanlarındaki uçuş bilgilerini, gecikmeleri, iniş ve kalkış bilgilerini izleyebilirsiniz.

Vodafone Uygulamaları
Vodafone’un global bir operatör olmasına rağmen Turkcell kadar türkçeleştirilmiş uygulaması bulunmaması beni şaşırttı. İndirmenizi önereceğim tek uygulama Turkcell Pusula’nın benzeri diyebileceğimiz Vodafone Etrafımda uygulaması.

Türk Telekom Uygulamaları
Wiro ve Wirofon uygulamaları Türk Telekom’un ücretsiz uygulamaları. Wiro uygulaması yurt dışında iken kablosuz internet aracılığı ile Türkiye’deki telefonları ev telefonunuzdan aramanızı sağlayan uygulama, Wirofon ise aynı uygulamanın Türkiye içinde kullanılan sürümü diyebiliriz. Wirofon yurt içi olduğu için konuşma ücretlendirilmesi dışında bir ücretlendirme olmuyor, ancak Wiro uygulamasını yurt dışında kullanabilmek için Wiro hizmetine abone olunması gerekiyor ki muhtemelen bu ücretli bir hizmet.

Sosyal Ağ Uygulamaları

Facebook
Facebook kullanıyorsanız bu uygulamayı yükleyerek facebook hesabınıza erişim yapabilirsiniz.

Twitter
Twitter kullanıyorsanız bu uygulamayı yükleyerek twitter hesabınıza erişim yapabilirsiniz.

Linkedin
Linkedin kullanıyorsanız bu uygulamayı yükleyerek linkedin hesabınıza erişim yapabilirsiniz. Eğer iş hayatında bulunan bir profesyonelseniz bu uygulamayı kesinlikle kullanın.

Four Square
Four Square kullanıyorsanız bu uygulamayı yükleyerek Four Square hesabınıza erişim yapabilirsiniz.

Fring
Msn, Icq vb iletişim araçlarını tek bir yerden erişmenize ve arkadaşlarınızla yazışma ve sesli görüşme sağlar.

Oyunlar
Herkesin oyun zevki farklı olacaktır ama burada önereceğim bir kaç oyun var sizlere

Civilization
Civ Rev Lite adıyla geçen bu uygulama, strateji severlerin yakından tanıdığı Sid Meier’s Civilization’ın bir iPhone sürümü. Firaxis Games tarafından tam sürümü de satılan uygulama arada bir civilization tadını almak için birebir.

Lux Touch
Eski masa oyunlarından Gizli Hedef’i ya da Risk’i seven herkes bu uygulamanın iPhone sürümünü denemeli. Her ne kadar AI çok da başarılı olmasa da arada bir oynanabilecek güzel bir oyun.

Diğerleri

WordPress
Eğer bir wordpress blog’unuz varsa bu uygulama ile blogunuzu yönetebilir yeni yazı gönderebilir yorum yapabilirsiniz.

IBB Trafik
Bu uygulama Turkcell, Vodafone ve Avea için ayrı ayrı bulunmakta. Hangi operatörü kullanıyorsanız onun uygulamasını indirin, trafiğe çıkan her bireyin ihtiyaç duyacağı yol durumlarını izleyebileceğiniz bir uygulama.

RDP Lite
Bu uygulama ile terminal sunuculara bağlanabilirsiniz, her ne kadar telefon ekranından bir windows makinada işlem yapmak çok kolay olmasa da bu uygulama rahat bir kullanım için elinden gelen herşeyi yapmış durumda. Sistem yöneticileri ya da sunucu sahipleri için kaçırılmaz bir uygulama, bu uygulama ile beraber iPhone’un VPN ayarlarını da yapmışsanız firewall problemlerini de aşmış olacaksınız.

Paylaşın:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Reddit
  • Technorati
  • Add to favorites
  • email
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • RSS
Bu yazı Telefon kategorisine gönderilmiş ve , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.